Yhteistyökumppani Kumera laajentaa tarjontaa

Kumera osti saksalaisen teollisuus- ja merivaihdevalmistajan 

Kumera Oy on ostanut saksalaisen teollisuus- ja merivaihdevalmistajan C.u.W. Keller GmbH & Co. KG, Troisdorf, neljä kuukautta kestäneiden neuvottelujen jälkeen.
Keller on yli sata vuotta vanha, alallaan merkittävä suurten kaivos-, ruoppaus- ja laivavaihteiden valmistaja, jonka liikevaihto on noin 30 M€ ja sen palveluksessa on 160 henkeä.
Kumeran ja Kellerin tuoteohjelmat täydentävät erinomaisesti toisiaan. Näin yritykset pystyvät osallistumaan laajoihin toimituskokonaisuuksiin muun muassa kaivos- ja metallurgisessa teollisuudessa.
Kumera saavuttaa myös merkittävää synergiaetua tuotekehitystoimintojen ja komponentti- ja alihankintojen yhtenäistämisessä.
Keller on kansainvälisesti toimiva yritys, jonka laaja edustajaverkosto tulee myös Kumeran voimansiirtolaitteiden markkinointikanavaksi.
Kellerin laivavaihteet-liiketoiminta liitetään Norjassa toimivien Kumera Marine -yhtiöiden, Kumera AS:n ja Helseth AS:n, osaksi. Kumera voi näin tarjota myös suurten alusten potkurijärjestelmiä.
Kellerin lisäksi Kumera tulee vahvistamaan mekaanisten voimansiirtolaitteiden huolto- ja kunnossapitoa Suomessa, Kiinassa, Norjassa ja Itävallassa sijaitsevilla tehtaillaan.